Simone Offerman

Woonplaats: Julianadorp
Geboortedatum: 13-06-2000
Nationaliteit: Nederlandse
Rijbewijs: B
Telefoonnummer: +31 6 51 25 75 84
E-mail: info@simone-offerman.com

Een enthousiast, hardwerkend en ondernemend persoon, die open staat voor nieuwe uitdagingen.

Vanuit huis heb ik meegekregen om er te zijn voor anderen in goede en slechte tijden. Het bedrijf VTC-Offerman, van mijn ouders, is begonnen als verkeersschool en uitgebreid met touringcar en taxi. De uitbreiding is ontstaan uit sociaal oogpunt en opgezet voor mensen met of zonder lichamelijke en/of geestelijke beperking.

“Als gezin helpen wij elkaar met ondernemen en het verder ontwikkelen van persoonlijke vaardigheden.”

Ik haal veel voldoening uit vrijwilligerswerk bij Stichting Philadelphia Zorg Julianadorp. Op deze locatie wonen mensen met een verstandelijke beperking, zoals mijn “vaste maatje” Shil met syndroom van down. We lachen, dansen en maken muziek… niets is te gek!

Eén van mijn mooiste ervaringen is de buitenlandse stage van zes maanden in Valencia, Spanje. Samen met Priscilla, mijn klasgenoot van de opleiding Marketing en Communicatie, ben ik het avontuur aangegaan. Eenmaal aangekomen in Valencia kregen wij te maken met de nodige tegenslagen. Door samen te werken hebben wij een geweldige tijd gehad. 

“Priscilla en ik verschillen in denken en doen, maar er is een bijzondere vriendschap ontstaan.”

Vliegtuig, trein, bus of taxi? Wij hebben ze allemaal gehad… maandelijks gingen we samen of alleen er op uit naar een andere stad. Het buitenlandse avontuur heeft mij een enorme ervaring rijker gemaakt en groei van mijn persoonlijke ontwikkeling.

Daarna een jaar Vakman Ondernemer in Drachten, de Friese mentaliteit spreekt mij aan. Die opleiding kon ik versneld afronden vanwege mijn vooropleiding. Tijdens en na deze opleiding was ik werkzaam op Strandcamping Oase. Daar maakte ik echte “ondernemers uren”. Hard werken en veel nieuwe dingen leren. 

Met twee MBO-diploma’s op zak is nu de volgende uitdaging en ervaring begonnen: Bachelor Commerciële Economie op het NHL Stenden. Een keuze waarbij voltijd en deeltijd zijn overwogen. 

Vanuit de eerdere twee opleidingen Marketing en Communicatie en Vakman Ondernemer heb ik een baan gecreëerd als online marketing medewerker bij de touroperator waar ik stage heb gelopen.

“De eerste weken op het hbo geven mij nu al een voldaan gevoel!”