De peerreview is gericht op CE-professionalisering skills waar ik in periode 1 en gedurende de opleiding Bachelor Commerciële Economie aan werk. In de onderstaande PDF’s zijn de peerreviews van medestudenten te lezen.

Uit de peerreviews is gebleken dat ik mij in periode 1 van de opleiding goed heb weten te ontwikkelen in mijn communicatie, samenwerken en tonen van initiatief. Ik ben trots dat mijn groepsleden hun waardering naar mij tonen en samenwerken met mij als prettig en motiverend ervaren. Daarnaast herken ik mij in de feedback en weet ik mijn leerpunten er uit te halen voor de volgende periode – 2 -.

Uit de Belbin groepsrollentest en de DISC-persoonlijkheidstest komt naar voren dat ik dominant en een bedrijfman/organisator kan zijn. Aanvullend hierop is dat ik iemand van aanpakken ben en praktisch ben ingesteld. Door mijn dominantie vanuit de DISC-persoonlijkheidstest ben ik sneller genegen om alle werkzaamheden zelf uit te voeren, omdat ik gebrek aan voortgang en betrokkenheid van anderen als storend/remmend kan ervaren.

Mijn talenten komen hierin naar voren. Zo ben ik bijvoorbeeld zelfverzekerd in mijn communicatie met onbekenden, ben ik overtuigend, kan ik met mijn huidige kennis groepsleden goed informeren en feedback geven.

Overeenkomsten die naar voren zijn gekomen vanuit de onderstaande peerreviews:

  • Zelf minder werkzaamheden op mij nemen, zodat ik meer rust en tijd voor andere werkzaamheden ga krijgen. In deze overeenkomst herken ik mij heel goed. Mijn dominantie kan ik bijvoorbeeld als leerpunt meenemen door deze eigenschap minder naar voren te laten komen tijdens samenwerkingen.
  • Ik heb een motiverende werkhouding. In deze overeenkomst kan ik mij goed vinden, daarnaast waardeer ik het dat mijn groepsleden mede door mij een motiverend gedrag gaan vertonen.

Leerpunten die naar voren komen vanuit de onderstaande peerreviews:

  • Minder verantwoordelijkheid op mij nemen, dat betekent nog meer open staan voor inbreng van anderen wat leidt tot meer kansen geven in de werkzaamheden.
  • Bij het maken van een zelfstandige opdracht – die behoort tot een groepsproject – meer communiceren over de inhoud en voortgang.
  • Initiatief tonen nog beter inzetten door niet terughoudend te zijn in mijn ideeën, minder observeren.

De plek in de wereld van de Commerciële Economie is op het moment voor mij koersbepalen.

Peerreview ingevuld door Fabjen Witte

Peerreview-ingevuld-door-Fabjen-Witte

Reactie op bovenstaande peerreview:

De peerreview die ik ontvangen heb van Fabjen Witte geeft mij een prettig en motiverend gevoel. In de reactie van Fabjen kan ik mij goed vinden dat ik open sta voor inbreng van anderen en niet altijd vooraan sta. Er is aangegeven dat ik soms wat stiller kan zijn. Vanuit mijn perspectief ben ik dan aan het observeren, zodat ik met mijn communicatie doelgerichter kan zijn.

In de volgende periode – 2 – ga ik nog meer open staan voor inbreng van anderen, waardoor ik minder “hooi op mijn vork ga nemen”. Fabjen heeft namelijk aangegeven dat wanneer ik de inbreng van anderen nog meer toelaat dit mij een hoop tijd in werkzaamheden scheelt.

Peerreview ingevuld door Sieuwke Dijkstra

Peerreview-ingevuld-door-Sieuwke-Dijkstra

Reactie op bovenstaande peerreview:

De peerreview die ik ontvangen heb van Sieuwke Dijkstra is gericht op onze samenwerking van de Business Game. Ik kan mij goed vinden in de review van Sieuwke, omdat ik de CE-professionalisering skills goed heb kunnen uitvoeren tijdens het project.

Peerreview ingevuld door Jarno Leijstra

Peerreview-ingevuld-door-Jarno-Leijstra

Reactie op bovenstaande peerreview:

De peerreview die ik ontvangen heb van Jarno Leijstra geeft mij een motiverend gevoel. Ik waardeer dat mijn medestudenten mijn inzet tijdens onder andere het samenwerken fijn vinden. Zoals Jarno heeft beschreven vind ik het eindresultaat van een project erg belangrijk waardoor ik groepsleden voorzie van mogelijke verbeterpunten.

Peerreview ingevuld door Jurre Nauta

Peerreview-ingevuld-door-Jurre-Nauta

Reactie op bovenstaande peerreview:

De peerreview die ik ontvangen heb van Jurre Nauta geeft weer dat ik tijdens projecten goed heb samengewerkt met mijn medestudenten.

Peerreview ingevuld door Corné Viets

Peerreview-ingevuld-door-Corné-Viets

Reactie op bovenstaande peerreview:

De peerreview die ik ontvangen heb van Corné Viets geeft een goed beeld van mij weer. Er is in de peerreview door Corné aangegeven dat de situatie niet aanwezig was om open te staan voor meningen en ideeën van anderen. Uit eerdere peerreview is juist gebleken dat ik hiervoor open sta en dat dit punt tijdens de samenwerking veel naar voren is gekomen.

Daarnaast kan ik mij erg vinden in de kennis die ik in onze groep meebreng.